dissabte, 16 de juliol del 2016

Operació tornada, entrada 3, Bernat.

Hola a tothom, benvinguts de nou!! Ja sóc a Europa!! Després de deu dies per Rússia he arribat a Tallin la capital d'Estònia. La meva aventura amb tren continua pel nostre continent, deixant ja enrere Àsia on hi he estat sis mesos i he visitat vuit països. Poc a poc vaig acostant-me a Barcelona i la ruta que estic seguint va quedant definida. 

Evolució de la ruta.

Deu dies per visitar el país més gran del món no són gaires.. Però és el que vaig poder aconseguir a la ambaixada de Rússia a Astana i encara he de donar gràcies a un dels treballadors que va voler ajudar-me. De no ser per ell no hagués pogut continuar. Així que com un turista més he passejat pels carrers de Moscou i Sant Petersburg tot descobrint el edificis més emblemàtics.

MOSCOU

Vaig arribar a Moscou després de 50 hores de tren! (moltes hores sí, masses..) Però no se'm va fer tant llarg com pot semblar.. La veritat és que s'hi dorm molt bé i tenia una habitació per mi sol així que unes quantes hores les vaig passar dormint. El tren fa parades llargues en algunes estacions així que també pots estirar les cames i menjar alguna cosa fora. Finalment la resta del temps la passes entre converses amb gent que fa el mateix trajecte que tu i contemplant el paisatge que és tan diferent del nostre. El tren, també, fa parades força llargues a les fronteres on es fan registres per part dels militars del país que deixes i després del país que entres. La veritat és que no és precisament una experiència gaire agradable en algun cas. La corrupció de molts d'aquest passos fronters és escandalosa. Per sort amb paciència i fent-me el longuis he aconseguit passar sense donar ni un duro a aquesta gent, cosa que no vam aconseguir, en canvi, en alguna de les fronteres al sud est asiàtic. En fi,un cop a Moscou tot va anar perfecte. Vaig trobar hostel ràpid i en un zona molt ben situada. Passo a fer una breu explicació d'algunes fotos que he fet.

Les primeres fotos que penjo són de catedrals. A Rússia són majoritàriament cristians ortodoxos. Això fa, entre d'altres, que la decoració tan exterior com interior de les esglésies i catedrals siguin força diferents. La veritat és que són magnífiques i no tenen res a envejar a les grans catedrals d'occident tan en l'art com en l'arquitectura. Val a dir, però, que moltes són reconstruïdes ja que van ser destruïdes pels propis russos durant el comunisme.


Catedral de Sant Basili.

Catedral de Crist salvador de Moscou.

Esglésies a l'interior del Kremlin.    

Aquí tenen també un dels centres comercials més grans del món i com a tal el vaig voler visitar. Clar que després de fer un cop d'ull vaig fugir ràpidament...

Façana del GUM.

Una del les moltes galeries.

Estrès comercial.

Un lloc ben famós de la ciutat és el metro. I no és per menys, més que el metro sembla que estiguis en un palau amb les parets de marbre, decoració amb mosaics i làmpades de vidre. Preu del trajecte 50 rubles (0,71€ aprox.)




I finalment un fotografia de la famosa plaça roja amb la catedral de sant Basili al fons i la torre del rellotge del Kremlin. Aquí també si pot trobar el mausoleu de Lenin. Vaja, una plaça amb moltíssima història.

Plaça roja.


SANT PETERSBURG

Per arribar a Sant Petersburg vaig anar també en tren llitera. El trajecte, molt més curt, va ser durant la nit per aprofitar bé el temps. Perquè pujo tan al nord si em dirigeixo a Barcelona? Bona pregunta, però mirant el mapa senten. Per sobre del Mar Negre trobem Ucraïna la qual es troba en un conflicte molt greu amb Rússia com sabreu, així doncs vaig voler evitar passar per allà. Més al nord hi ha Bielorússia on hagués pogut anar si no fos perquè em cal demanar visat. No tenia temps per fer tots el tràmits. I sincerament, després de trencar-me la closca amb els visats de Xina i Rússia tenia moltes ganes d'entrar a l'espai Schengen directament. Ja me'n vaig per les branques...

Doncs la veritat és que val molt la pena aquesta ciutat. És molt bonica no només pels edificis emblemàtics sinó que les façanes de les cases també li donen un encant especial. Aquí en poso dos exemples.

Avinguda Nevski.


I aquestes son les fotos d'algunes de les construccions més importants:

Fortalesa de Sant Pere i San Pau.

Hermitage.

Entrada a la plaça palau.

Catedral de Kazàn

Catedral del salvador sobre la sangre derramada.

Interior de l'església completament decorada amb mosaic.


Cúpula de la catedral de sant Isaac.

Arc de Sant Martí en un dels canals.

I fins aquí la entrada d'avui. Espero que us hagi agradat i com sempre qualsevol pregunta que tingueu no dubteu en fer-la! Moltes gràcies per seguir-nos pel blog i fins la pròxima!




4 comentaris:

  1. Hola Bernat, m'encanta la foto de l'arc de Sant Martí i les dues del Cristo de la Sangre Derramada. Caram amb el nom! Em pensava que els excesos dramatics en temes religiosos portaven l'adn hispànic, ja veig que no, que el tema de la sang tira arreu. Unes fotos molt maques amb uns cels magnífics.
    Molts Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Susi! Sí aquests noms són els que he trobat a internet perquè allà estan escrits en rus i no s'entén res, tot i que la majoria de les lletres són iguals que las del llatí.. Però per ells la H sona N i el 3 per ells és una Z... un lio!
      Ens veiem aviat

      Elimina
  2. Caram Bernat!!!
    Veig el recorregut de tornada que has fet fins ara i deu ni do al què has arribat a aconseguir. Ets un crac i no és passió de mare (que també).
    Amb tants canvis de països no t'ha passat al despertar no saber ben bé on eres?
    Quina motxilla més carregada portaràs després de tantes vivències!!!!
    Les fotos molt maques. Quanta riquesa cultural. Preciós els mosaics de la Catedral del Salvador.
    Per cert el blog hauria de canviar de nom.En lloc de Bus 142 hauria de dir:Tren 142.
    Salut i molts petons per a tu i el Ferran .

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!! Doncs sí molt canvi cultural.. Ja procuro no comprar més coses perquè sí que és cert que tinc la motxilla ben carregada.
      Molts petonets

      Elimina