divendres, 20 de maig del 2016

Myanmar

Hola a tots i totes; 

Ja estem de nou en un altre país, Myanmar (Birmània). Hem de dir que l'entrada en aquest país ha sigut força bona; gent molt agradable, de moment el país més rural que hem vist, noves amistats, paisatges molt bonics, trens aventurers ( una barreja entre màgic i perillós), en definitiva, un país que ens està agradant molt. L'únic petit "problema" és que ens trobem amb males senyals de wifi i per això no podem estar sempre per vosaltres. 

Aquí a Myanmar vam entrar per terra passant per la frontera amb Tailàndia, anomenada Mae Sot, i vam començar pel poblet de Hpa-An on vam visitar una sèrie de temples. De Hpa-An vam anar a Kyaktio on vam poder veure la famosa "Golden Rock", tot i que ens va agradar més els mercats i poblets que hi havien pel voltant i per suposat "la atracció que et pujava des del poble fins a la Golden Rock, una experiència molt divertida".

 Al dia següent vam agafar un tren cap a Taungoo i d'allà fins a Kalaw, en total van ser unes 28 hores de tren en uns seients durs de fusta, realment tota una aventura i tot aquest trajecte per uns 3 euros. La veritat que van ser moltes hores de tren, tot i que la gran part d'elles sempre passen força ràpid; entre els venedors que van passant venent menjar, la gent local que a vegades es posen a xerrar amb tu, el poder sortir per les finestres obertes i veure el paisatge...en resum, vam tenir forces distraccions. 

A Kalaw un cop instal·lats, vam animar-nos a fer un "trekking" de 3 dies i 60km fins a Inle Lake, al poble de Nyaung Shwe, passant per diferents tipus d'ètnies, aprenent costums i feines seves i dormint a cases de famílies ben hospitalàries. Una excursió que ens va encantar i la recomanem.

Després d'haver-nos recuperat a Nyaung Shwe i haver visitat el seu poble, vam dirigir-nos cap a Hsipaw, un poble petit i tranquil on vam poder gaudir d'una posta de sol en un turonet.

Ara estem a Bagan a punt de veure els més de dos mil temples que hi ha, però no podem ensenyar-vos res més així que us deixarem intrigats. I a la pròxima entrada també us explicarem Mandalay, que ja hem passat per allà i ens va passar una anècdota força important, però no hem carregat les fotos, així que ja us ho explicarem tot a la pròxima entrada. 

Com sempre us deixem amb un recull de fotos que hem fet pel camí, tot i que us passaríem tot un album sencer de tantes que en tenim.


Hpa-An

Mercat de Hpa-An

Monos jugant en un temple

Temple sobre una roca, a les afores de Hpa-An

Un munte de budas

A la sortida d'una cova

Pesca amb les mans


Kyaiktio i Golden Rock

De camí a la Golden Rock 

La famosa Golden Rock

El Bernat observant les vistes

Els poblets del voltant

Viatge amb tren

Reparacions a la via abans de sorir

El Bernat sortint pel vagó

El Ferran sortint pel vagó


Trekking de Kalaw a Inle Lake

Paisatge en el trekking

Buscadors de fusta

Soparet a casa de la familia

La cuina que fan servir

Nens que utilitzem com a transport els bous

Poblet al mig del trekking

Dracs ben colorits

Despedida en familia

Proveïdor de....d'alguna verdura extranya

Barques per navegar pel llac Inle


Hsipaw

Una cosa que heu de saber és, que el budisme no és tan maco com sembla

Venda d'espècies en un mercat

Petits temples perduts pel poble

Posta de sol a Hsipaw

Bé, i amb aixó ens despedim i fins la próxima, esperem com sempre que us hagi agradat. Molts petons i abraçades per families, amics i tothom que visiti la nostre pàgina. 

16 comentaris:

  1. Molt maco myanmar , men algro que segui amb força , anims aventurers !!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Uri!! :) espero que et vagi super be per alemanya! una abraçada!

      Elimina
    2. Moltes gràcies monfi!! espero poder passar algun dia a veure't per alemanya :D petons!

      Elimina
  2. Ja tocava que ens expliquesiu alguna cosaa, joder tots els paisatges i temples que poseu son preciosos, ens feu molta enveja, disfruteu molt!! ja tenim ganes de la vostra tornada :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nosaltres també tenim moltes ganes de veure-us!! un peto isaa!! :)

      Elimina
    2. jaja sii!! Hi havien part de Myanmar molt boniques! Ja queda menys per tornar, en res ens teniu a casa :)

      Elimina
  3. Quina alegria em fa veure que esteu gaudint de Myanmar... M'heu fet molt feliç llegint aquesta entrada, i també he sentit algo d'enveja, no ens enganyarem.

    Espero que ho passeu genial el que us queda allà, i que tingueu moltes acentures a Bagan!

    Una abraçada molt forta, us trobo a faltar!!!!

    Alberto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Alberto!!! La vostra informació ens està anat molt bé!! Myanmar és tan maco com vau dir!!

      Molta sort amb els teus projectes! i no marxis abans de que tornem a bcn!! ;) jaja

      Una abraçada

      Elimina
    2. Alberto!!!! Doncs per mi és una alegria saber de tu també! Vau ser uns grans companys i ja tenim ganes de tornar-vos a veure!! ˆˆ sii vam gaudir molt de Myanmar però amb alguna coseta...que fallava, ara Bagan, molt maco.

      Elimina
  4. Avui fa 4 mesos que vau marxar. Va quedant menys per a la tornada :)
    La veritat és que tenim moltes ganes de veure-us.
    Com sempre fantàstiques fotos.

    Cuideu-vos molt.

    Petons i abraçades

    Martí,Núria,Lourdes,Susi,àvia Mª Rosa,Montse..........

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si ja queda poquet per veure'ns!! :) Moltes ganes!!
      Molts abracitooos!!

      Bernat

      Elimina
  5. Hoooolaaa, de nou una alegría saber de vosaltres. Bonic pais Myanmar, cuna de la premi nobel de la pau Aung Suu Kyi. Li van donar un any avans del teu naixement, Bernat. Dieu que aquest es el més bonic dels països que esteu recorrent, potser i per les fotos que ens compartiu, també el trobo molt i molt interessant.
    Us veig molt superbé i la familia amb la que vau estar es veuen molt acollidors i bona gent. Potser aqui a Europa ens aniria força bé a prendre algunes coses d'aquetes cultures (les bones ehh, que de dolentes tenen força també):). Estic molt intrigada per la profusió de micos que hi han, se'ls veu per tot arreu, lliures i feliços, com els gats de per aquí. Ja m'expliqueu alguna cosa d'això, val?
    Doncs, com sempre, desitjar-vos seguir tant bé i a tu Bernat espero veure't aviat, et trobem a faltar però per altre part ens sentim molt feliços de que estiguis fent allò que tant t'il·lusiona i engresca. Molt bon viatge i una abraçada enorme.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs per aquí gairebé tots els locals tenen fotografies de Aung Suu Kyi penjades a la pared. Per constitució no pot ser presidenta però poc a poc el seu partit va aconseguir entrar al poder.
      Els micos estan per als temples que visitem a les afores. Has d'anar amb compte perquè en qualsevol moment et poden agafar el menjar o l'aigua que portes!
      Molts petonets susi! ens veiem aviat! ;)

      Elimina
  6. Per cert, que no ho he dit abans, Ferran suposo que les fotos les fas tu oi? doncs noi ets un professional de la foto. Quines fotos més maques i ben fetes. Salut i feliç viatge

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies! si, les faig jo, però el mèrit no és meu sino de la càmara que fa molt bones fotos. Salut :)

      Elimina